Nicholas Angell avgjorde i sadden med 2-1 till hv71 Foto: Mikael Fritzon / Scanpix
ishockey

Nyförvärven målade i hemmadebut

HV:s nyförvärv Kris Beech och Nicholas Angell gjorde båda mål i sin första hemmamatcher när HV besegrade Timrå med 2-1 efter förlängning.

-Jag har alltid hatat att komma in i Kinnarps Arena tidigare. Nu känns det helt underbart, och det var otroligt roligt att få avgöra första hemmamatchen, sade Nicholas Angell.

HV hade bra fart i anfallsspelet och sköt hela 46 skott mot Timrås mål. Men gästernas målvakt Magnus Åkerlund storspelade.

Åkerlund gjorde några säsonger som reservmålvakt i HV men är numera reserv bakom Johan Backlund i Timrå.

-Jag hade fem fantastiska år i HV, även om jag trivs bra i Timrå saknar jag tiden här ibland, sade Åkerlund.

Hittills under säsongen har Åkerlund fått sparsamt med speltid, men har utmärkt statistik: Endast fyra insläppta mål på två och en halv spelad match.

-Backlund har varit fantastisk, så det har inte blivit så många matcher för mig. Men i dag blev det ju desto mer att göra, jag fick en hel del skott på skydden i början och kom in bra i matchen, sade Åkerlund.

HV-spelarna försökte dra nytta av att de känner till Åkerlunds sedan hans tid i HV.

-Vi pratade om att Åkerlund släpper mycket returer, så planen var att skjuta mycket och följa upp med mycket folk in på mål. Vi följde planen perfekt, och vi hade absolut förtjänat tre poäng, sade segerskytten Nicholas Angell.

Men det blev alltså bara två poäng för HV när Angell krutade in 2-1 i förlängningen.

-Jag fick en otrolig passning av Davidsson. Det är verkligen en ära att spela med honom, ibland vet man inte om man ska passa honom eller be om autografen, sade Angell om Davidsson, som dock inte gjorde någon av sina bättre matcher denna gång.

HV:s andre artistspelare, kanadensaren Kris Beech, spräckte Åkerlunds nolla med kvitteringen till 1-1 i tredje perioden.

-När jag fick läget bestämde jag mig direkt för att skjuta högt vid första stolpen. Riktigt skönt att ha fått första målet överstökat, det stärker självförtroendet, sade Beech.

Staffan Runemo/TT

HV 71-Timrå 2-1 e förl (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Andra perioden:
0-1 (7.44) Tom Wandell (Mikko Lehtonen, Eric Moe).

Tredje perioden:
1-1 (1.16) Kris Beech (David Petrasek, Mikko Luoma).

Fjärde perioden:
2-1 (3:00) Nicholas Angell (Johan Davidsson) spel fem mot fyra.

Skott: 46-22 (16-7, 15-8, 13-6, 2-1).

Utv, HV 71: 2x2. Timrå: 7x2, 1x10.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 6 849.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".