En av hästarna på Grankärr, Aliaska, ser sig om efter ny kommun. (foto: Grankärrs Gränsryttare)
aneby

Ryttare på gränsen vill byta sida

En av Anebys största föreningar, Grankärrs Gränsryttare, vill byta kommun. Stödet från Aneby är för dåligt, menar de.

Ridklubben, på gränsen mellan Aneby och Jönköping, tycker att de får för dålig uppbackning av Aneby kommun och vill se om gräset är grönare på andra sidan kommungränsen.

- Jag tror det finns en större samarbetsvilja i Jönköpings kommun, jämfört med Aneby. Vi får inte det stödet vi behöver för att kunna ha en fungerande verksamhet i Aneby säger Jonas Andersson som är styrelseledamot i Grankärrs Gränsryttare.

Runt 200 medlemmar och ett 30-tal hästar samsas på anläggningen, precis på gränsen mellan Aneby- och Jönköpings kommun.

Enligt föreningen är de flesta medlemmarna från Jönköpings kommun och Jonas Andersson och de andra i föreningen har därför stort hopp om att få till ett kommunbyte.

- Ja, det hoppas jag, det är ju ett politiskt beslut. Det kan ju vara svårt för en del kommuner att investera i andra kommuner, men man måste se till var eleverna kommer ifrån. De flesta kommer från Jönköpings kommun och då tycker vi att Jönköpings kommun kan hjälpa till säger Jonas Andersson.

- Vi hoppas på mer stöd från Jönköpings kommun, att det finns mer pengar. Det är ju det allt handlar om, att vi ska kunna försöka överleva och kunna ha en fortsatt god ridundervisning.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista