HILLERSTORP

Thule i ekonomisk kris?

Takboxtillverkaren Thule med verksamhet i Hillerstorp har i dag informerat anställda om den finansiella krisen.
Enligt DI är företaget bara veckor från att få lämna över rodret till ett bankkonsortium.

Takboxtillverkan Thule med verksamhet i Hillerstorp har idag informerat dom anställda om den finansiella krisen.

- Thule har så här långt fullföljt alla sina åtaganden, säger vd:n Anders Pettersson som inte vill kommentera om man är i behov av mer kapital.

Thule som numera ägs av riskkapitalbolaget Nordic Capital ska enligt uppgift i Dagens Industri bara vara veckor från att inte klara sina ekonomiska åtaganden. Och ägaren skulle därmed få lämna över ägandet till ett bankkonsortium med Nordea i spetsen.

I dag på förmiddagen informerades dom anställda.
Företaget Thule har 4000 anställda i världen å runt 300 av dom finns i Hillerstorp. Nordic Capital är det tredje riskkapitalbolaget som äger företgaet sen 1999. Så sent som förra våren såldes bolaget till Nordic Capital, men timingen kunde varit bättre. Sen köpet har såväl fordonskris som finansiell kris drabbat företgaet.

Men vd:n Anders Pettersson hävdar bestämt att oavsett vem som äger bolaget så ser han ingen risk för bolagets framtida existens.

Reporter David Svanberg
david.svanberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".