Jakob Olofsson-Adelin gjorde comeback som spelare i Jönköpings IK, men det hjälpte inte (foto: David Westh/SR)
innebandy

Ingen Jakob-effekt för JIK

Jönköpings tränare, Jakob Olofsson-Adelin, gjorde comeback som spelare, den före detta landslagsbacken gick in och gjorde en godkänd insats men lyckades inte lyfta jumbolaget till seger.

- Vi gjorde två bra perioder, sedan rasar det i sista säger Jakob.

JIK är i ett prikärt läge i Superligan i innebandy, på de inledande sex matcherna har de misslyckats med att ta en enda poäng.

För att bryta den trenden chansade de med att plocka in tränare Olofsson-Adelin i laget, en chansning som åtminstånde inte den här gången gav önskad effekt.

Hemmalaget öppnade dock optimistiskt och spelade en snabb innebandy och tog även ledningen två gånger i första perioden, en period som de ändå förlorade.

I andra försvann skönspelet och det handlade nästan enkom om kamp - en kamp som möjligen borde resulterat i en kvittering innan Täby gjorde 4-2.

Jönköping fick sedan en mardrömsinledning på tredje perioden, då gästerna gjorde tre snabba mål och då var matchen körd. Lite hopp fick kanske JIK-spelarna då Jesper Hultqvist reducerade två gånger om, men Täby kunde svara snabbt och segern var odiskutabel.

Målvakten, Zeid Momén fick nog efter tionde insläppta, förlusten ska dock inte tillskrivas honom eftersom han allt för ofta lämnades ensam med motståndarna.

Nu väntar AIK närmast för JIK, sedan kommer några avgörande matcher mot motstånd som JIK rimligen borde kunna plocka poäng mot. Mot Täby räckte de dock inte långt.

- Nu måste alla rannsaka sig själva, det håller inte det vi håller på med säger forne skyttekungen David Gillek efter tredje periodens ras.

Jönköpings IK - Täby 4-12 (2-3, 0-1, 2-8)
Mål JIK: Jesper Hultqvist 2, David Gillek, Kevin Lundgren

Publik: 203

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista