Värnamo

Tolv års fängelse för heroinsmuggling

Det blev tolv års fängelse för den 27-årige man från Värnamo som stått åtalad för att ha smugglat in nästan fyra kilo heroin i landet.

Det handlar om det största beslaget av heroin någonsin i Jönköpings län. Omkring 3, 8 kilo heroin, värt omkring tio miljoner kronor på gatan.

Polisen grep 27-åringen när han lämnade över den här narkotikan till en annan man på Alvesta tågstation för två månader sedan. Värnamobon hade tagit in heroinet till Sverige efter en semesterresa till Kosovo.

Mannen bröt ihop i tingsrätten och hävdade att han och hans familj hotats till döden om han inte skulle ta med sig den stora mängden narkotika hem.

Men med telefonlistor, avlyssnade samtal och sms som bevismaterial pekade åklagaren Liselotte Nilsson på att knarkkuriren hela tiden vetat om vad han hade med sig över gränsen och att han fört med sig heroinet genom Europa medvetet.

I tingsrätten ville hon se lagens strängaste straff, men Jönköpings tingsrätt dömer den 27-åringe Värnamobon till tolv års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott och tio års fängelse till den kurir som mötte upp honom på stationen i Alvesta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".