Tranås nya blåljushus. Foto Anna-Karin Front/SR
Tranås

Kritik när blåljushus invigs

Tidigare i dag invigdes Tranås nya blåljushus. Efter flera år och oväntat många miljoner i byggkostnader står Tranås säkerhetscentrum klart.

Men samtidigt efterlyser tranåsborna fler poliser och bättre öppettider.

-Jag tycker inte det är speciellt bra. Det sällan öppet. Bara en dag i veckan några timmar, säger tranåsbon Eva Ringqvist.

-Det ligger inte särskilt centralt heller.

I byggnaden kommer räddningstjänst, polis och ambulans att finnas.

Tranås kommun har drivit på arbetet med att få till stånd Tranås säkerhetscentrum i samband med att polisen organiserat om sin verksamhet och sett över sitt lokalbehov.

Med hjälp av samlokaliseringen av polis, ambulans och räddningstjänst har Tranås kommun kunna försäkra sig om att polisen finns kvar rent lokalmässigt i kommunen framöver.

Men samtidigt efterlyser tranåsborna fler poliser.

-Vi kan bygga världens häftigaste kåk här nere, men det är inte det det  handlar om, säger moderaten Anders Wilander som är kommunstyrelsens ordförande i Tranås.

-Vi har ett väldigt starkt önskemål om fler poliser till Tranås, och vi hoppas att några av de nya poliser som rekryteras till Jönköpings län de närmaste åren ska placeras i Tranås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista