Fd anställda kritiska till beställningscentralen

Personalen som arbetar på den nya beställningscentralen för sjuk- och färdtjänstresor i länet har haft en tuff arbetssituation när klagomålen om förseningar och felbokningar fullkomligt vält in.
Nyheterna har talat med personal som inte jobbar på beställningscentralen längre. Några har sagt upp sig, andra hade projektanställningar som gick ut. Ingen av dem vill träda fram men flera av dem tror inte att den nya beställningscentralen kommer att fungera -någonsin. En av dem som jobbat där berättar för nyheterna att när hon hörde att en dialyspatient cyklat till dialysen för att det inte kom någon bil fick hon nog. En annan försökte söka sig därifrån så fort det gick. Det var för jobbigt att höra alla drabbade resenärer och hon tyckte inte att hon kunde stå för det hon arbetade med. Personalstyrkan har ökats på succesivt från 15 till 25 trots att en av idéerna med det nya datasystemet var att det skulle kräva så lite personal som möjligt. VD:n på länstrafiken, Ingemar Lundin säger att det har varit nödvändigt att anställa fler för att verksamheten ska fungera effektivt och i takt med att allt fler kommuner gått med har man också behövt utöka personalstyrkan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".