Flytt av läkare oroar

Läkarmottagningen i Skillingaryd kan komma att läggas ner och läkarna flyttas till Vaggeryd. Kvar i Skillingaryd blir bara hemsjukvård och distriktssköterskor.
Det är innebörden i ett förslag som just nu diskuteras intensivt i Vaggeryds primärvårdsområde och oron på Skillingaryds vårdcentral är stor. Om Skillingaryds vårdcentral lägger ner och läkarna flyttas till Vaggeryd så kan det vara det första konktreta exemplet på hur landstingets sparpaket drabbar primärvården i Jönköpings län. För bland de åtgärder som landstinget nu tar till för att spara in så ingår att inga hyrläkare ska finnas inom primärvården. Det är idag svårt att rekrytera nya läkare till Vaggeryd och om man inte får ta in hyrläkare så kommer det bara att finnas 3,25 läkare i kommunen i höst. Nu finns alltså ett förslag som går ut på att alla läkare ska arbeta i vaggeryd. Britt Johansson är enhetschef för Skillingaryds vårdcentral. Imorgon ska hon vara med på ett möte med ledningsgruppen, läkarna i området och sjukvårdsdirektören där frågan om att flytta läkarna ska diskuteras. - Det är synd att lägga ner en väl fungerande vårdcentral, säger hon till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".