Habo

Elevernas strejk lönade sig

Efter strejk och högljudda protester, står det nu klart att den populära fritidsledaren på Hagabodaskolan i Habo kommun får vara kvar.

Roger Johansson är högsta chef för alla skolor i Habo kommun och han tycker det här är bra.

– Nu har man kommit fram till en annan lösning än man hade från början och det ser jag bara positivt på om det är till gagn för både elever och hela skolan, säger Roger Johansson.

Det var för två veckor sedan som över 500 elever och föräldrar på Hagabodaskolan i Habo gick ut i strejk. Kravet var att den populäre fritidsledaren skulle få vara kvar.

Skolan ville att han skulle omplaceras för att spara pengar. Men eleverna sa stopp, och strejkade.

Rektorn på Hagabodaskolan, Jan Fogelström, vill idag inte kommentera det här. Han vill först underätta eleverna, som just nu har höstlov. Men han säger att han har hittat en ny lösning. Enligt uppgifter till Nyheterna betyder det att fritidsledaren får vara kvar åtminstone fram till sommaren.

Och skolchefen i Habo kommun tror att elevernas engegemang har spelat roll nu när rektorn beslutat att fritidsledaren får vara kvar.

– Man har tagit till sig av vad eleverna har sagt. Och det är ju det här som är jätteviktigt. Att få med eleverna i hela beslutsprocessen och i hela utvecklingen av skolan, säger skolchefen i kommunen Roger Johansson.

Marcus Carlehed
marcus.carlehed@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista