Biskop tillbakavisar anklagelse

Biskopen i Växjö stift har brutit mot tystnadsplikten! Den anklagelsen kommer, som vi berättat tidigare, från den våldtäkts-anklagade höglandsprästen i ett brev till stiftet. Men biskopen själv, Anders Wejryd, tillbakavisar nu anklagelsen.
I en skrivelse till domkapitlet i Växjö har prästen på Höglandet anklagat biskopen Anders Wejryd för brott mot tystnadsplikten. Prästen skriver bland annat att biskopen agerat klandervärt, och att han lämnat ut känsliga uppgifter trots tystnadsplikt. - Men en präst, och därmed också en biskop, har absolut tystnadsplikt vad gäller sådant man erfarit under bikt och enskild själavård. Men det som aktualiseras i skrivelsen faller inte under den kategorin, säger Anders Wejryd till Nyheterna. Domkapitlets beslut om höglandsprästen ska få behålla sitt jobb eller inte, efter den friande domen i tingsrätten, kommer att dröja. - Det krävs minst ett par sammanträden till, säger biskop Anders Wejryd, innan domkapitlet har bestämt sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista