Pappa misshandlade dotter

En 27-årig man ställs nu inför rätta sedan han under minst fem månaders tid misshandlat sin dotter.

Den misshandlade flickan var bara tre år gammal när misshandeln började.

Under ett halvårs tid från april i år misstänks pappan för att misshandlat sin tre år gamla dotter. Det är en lång lista med slag, sparkar och grova kränkningar som åklagaren nu lämnat in till tingsrätten och som 27-åringen anklagas för.

Han ska enligt åklagaren i deras hem utanför Nässjö ha sparkat dottern i ryggen, slagit henne med knytnävarna, slängt henne i väggen en gång och slagit med händerna mot hennes kropp.

Men inte nog med det. Pappan ska utöver detta enligt åtalet fler gånger i veckan ha misshandlat treåringen genom att ta i henne hårt och slå henne.

Dottern har fått blåmärken på kroppen men har inte behövt vård för sina skador.

Enligt åklagaren Helene Yngwe är detta upprepade kränkningar av dotterns personliga integritet och syftet har varit att allvarligt skada hennes självkänsla. Mannen är misstänkt för grov fridskränkning

Det var personer utanför familjen som sett och förstått vad som pågått i hemmet och sedan har man slagit larm till polisen.

Pappan själv nekar till misshandeln, men åklagaren har kallat tre vittnen som kan berätta om vad som hänt.

Dotterns riktiga mamma avled tidigare i år, före det att misshandeln startade.

Mannen sitter nu häktad fram till rättegången och därmed har flickan förlorat både sin mamma och pappa på mindre än ett år.

Rättegången startar på torsdag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".