JÖNKÖPING

Personangrepp i fullmäktige

Personangreppen duggade tätt under kommunfullmäktiges sammanträde i Jönköping på torsdagskvällen. Stundtals blev debattklimatet så hårt, att kristdemokraterna offentligt bad det socialdemokratiska oppositionsrådet Peter Persson om ursäkt.

Sömniga sammanträden i en skolaula, är nog bilden som många får upp på näthinnan när man säger ordet kommunfullmäktige, men det var allt annat än den debatt som fördes i Jönköpings kommunfullmäktige under torsdagskvällen.

Debatten blev så pass hård att Kristdemokraterna offentligt bad Socialdemokraternas Peter Persson om ursäkt.

Allt började med att Peter Persson frågade det moderata kommunalrådet Mats Green om hur mycket Rosenlundsbadet kostar att driva, men Green berättade bara hur mycket kommunen borde spara, varpå Persson reagerade.

- Vi har ett fullständigt inkompetent kommunalråd som har ansvar för fritidsfrågor, det är beklämmande med sådan bristande kompetens, sade Persson.

Så fortsatte sammanträdet med att Persson kommenterade vad majoritetens förslag om valfrihet inom hemtjänsten leder till. Då brast det för kristdemokraten Allan Wendefors som menade att socialdemokraten Peter Persson minsann redan åker i gräddfil med sin kommunalrådslön. Persson ropade personangrepp och Wendefors svarade.

- Peter Persson, jag har inte kommenterat dig som person, du har en lön som jag har kommenterat, men däremot har du talat om att vårt kommunalråd är inkompetent. Det är att gå in på personfrågor, sade Wendelfors.

Marcus Carlehed
marcus.carlehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista