Inga problem med Narconon

Oron är stor i Lättarp där Narconon vill etablera ett behandlingshem för narkomaner, men på de övriga platser där Narconon har verksamhet är ingen kritisk.
- Här i Eslöv har vi inga problem, säger poliskommissarie Hans Clehr. Brotten har inte ökat och behandlingshemmet verkar fungera mycket bra, säger han till Nyheterna. Samma uppfattning har polisen på de andra platser i Sverige där Narconon har behandlingshem. Inte heller länsstyrelsen i Stockholms län, där Narconon arbetat i över trettio år, har någon kritik att rikta mot verksamheten. I Lättarp utanför Nässjö har nästan alla bybor skrivit på de protestlistor som cirkulerar. Oron gäller främst risken för ökad kriminalitet. - Jag har respekt för deras oro, säger Thomas Pettersson på Narconon. Han tycker dock att de som är oroliga ska syna Narconons verksamhet i Sverige. - I Huddinge har vi vår verksamhet mitt i ett bostadsområde och ingen upplever den som problematisk, säger han.)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".