Tvekande kommunalråd ger besked på måndag

En majoritet av Moderaterna i Mullsjö anser att det moderata kommunalrådet Åke Lindstedt bör avgå. På måndag ska han berätta om han tänker sitta kvar eller inte.
Igårkväll hade den Moderata fullmäktigegruppen i Mullsjö ett möte där de diskuterade kommunalrådet Åke Lindstedt. Bakgrunden är ett brev som SR Jönköping fick kännedom om där sammarbetspartiet Kristdemokraterna krävde Lindstedts avgång. Senare visade det sig också att han inte hade stöd av sina egna. På mötet igår fanns förrutom Lindstedt 10 moderater, enligt Lindstedt själv så har en majoritet inte stöd för honom. Detta gör nu att han ska fundera över situationen och på måndag kommer han ge besked om ska sitta kvar som kommunaråd i Mullsjö eller inte. Och han säger till Nyheterna att han är besviken. -Ja, det måste jag ju vara och det gör att jag vill tänka över situationen ytterliggare en gång, säger Åke Lindstedt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".