Höjd skatt på gång i flera kommuner

I tre av länets kommuner och i Jönköpings läns landsting aviseras nu skattehöjningar. Men det kan bli ännu fler som höjer skatten inför år 2004.
I år höjde sex av länets kommuner sin skatt utan att ha aviserat det i valrörelsen. Nu finns det förslag i landstinget, och i minst tre av kommunerna, om att höja skatten inför nästa år. Habo, som höjde sin skatt med 50 öre i år, kan nu tvingas höja med ytterligare 1 krona och 15 öre. I Gislaved ligger ett förslag från den politiska majoriteten med socialdemokrater, centerpartister och miljöpartister om att höja med 50 öre. I Vetlanda KAN det bli så att skatten höjs - även om det inte finns något förslag .Där ska fullmäktige vänta och se hur ekonomin utvecklar sig till hösten. Nyheterna har gjort en rundringning bland alla kommuner i länet och det ser ut som att alla får det tufft inför nästa år och många står inför stora besparingar och fler aviseringar om skattehöjningar kan komma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".