Öppna förskolor mot våld

Fler öppna förskolor ska förebygga våldet i samhället. Ja, det menar Jönköpings kommun som just nu satsar på att stärka de öppna förskolorna.
Inger Kallings på skol- och barnomsorgsförvaltningen i Jönköping säger att det är viktigt att nå föräldrarna tidigt för att lägga grunden till ett bra samarbete mellan familjer och kommunen. Enligt Inger Kallings har många föräldrar idag frågor om hur man på bästa sätt uppfostrar sina barn och på öppna förskolan kan man få träffa personal från barnahälsovården och barnpsykologer som kan hjälpa föräldrarna. Det är genom riksprojektet Aktivt ledar- och föräldrarskap i utveckling som nu kommunerna gör olika satsningar för att motverka våld i samhället. Nyheterna har tidigare berättat att till exempel Habo, Vetlanda och Nässjö kommuner har öppnat familjecentraler för att ge bättre hjälp till föräldrar och barn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista