Ingen juridisk prövning

Det blir inte någon juridisk prövning av de misslyckade handsvettsoperationer som många människor gjort. Patienternas juridiska ombud har bestämt sig för att inte gå till domstol.
Handsvettsoperationer har också gjorts på länssjukhuset Ryhov. Genom en enkel titthålsoperation via armhålan delas nervtrådar och handsvetten försvinner. Problemet med operationen är bara att många istället börjar svettas på andra ställen på kroppen. En kvinna härifrån länet till exempel menar att hon har blivit helt invalidiserad och varken kan studera eller arbeta på grund av svettningarna. Hon och ett 80-tal andra ville stämma sjukvården. Men det juridiska ombudet Ivan Fialdini menar att risken är stor att patienterna får betala höga rättegångskostnader i stället. Därför har man gemensamt bestämt att i stället gå till PSR -personskadereglering - för att försöka få ekonomisk ersättning för sin skada den vägen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista