Billigt campa i F-län

Semestern närmar sig och det är dags för många att koppla på husvagnen eller packa tältet för att upptäcka Sverige. Väljer man då att campa i Jönköpings län kommer ganska billigt undan. Det visar den stora undersökning av priserna på landets campingplatser som Sveriges Radio gjort.
Camping har blivit allt populärare och förra året sattes nytt rekord på landets campingplatser, över 16 miljoner gästnätter.
Men vad kostar det då att hyra in sig för en natt? Sveriges Radio har undersökt priserna i 15 områden runt om i landet och resultatet visar att det skiljer väldigt mycket. Nu är det väl så att det oftast inte är priset på campingen som styr valet av semestermål, men den som är ute efter salta bad och sol får också betala mest. För de allra dyraste campingplatserna hittade vi på västkusten och på Gotland. Där kan ett par med husvagn få punga ut med upp till 285 kronor för en övernattning, el och dusch. Den som istället väljer Värmland eller Jämtland behöver inte betala mer än 100 kronor för samma service. Priserna skiljer minst lika mycket för den som bara har ett tält att slå upp. Den som väljer att turista i Jönköpings län har ett 20-tal campingplatser att välja mellan, allt från 1 till 4-stjärniga. Medelpriset är 157 kronor för en husvagn och 116 kronor för tält och det placerar vårt län en bit under snittet för hela landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".