Tågkollision i Hok

Ett persontåg och ett godståg har kolliderat på Hoks järnvägsstation i Vaggeryds kommun.
20 personer har skadats, sex av dem är allvarligt skadade.

Polisen har ett nummer dit anhöriga kan ringa. Numret är 036-30 93 60.

De skadade har förts till sjukhus och sjukvårdsinrättningar i Värnamo, Jönköping, Eksjö och även Ljungby. Flera barn finns bland de skadade, bland annat ett barn på ett och ett halvt år som har förts till länssjukhuset Ryhov.
Enligt uppgifter har godståget kört in bakifrån i det persontåg som stod stilla på stationen, där det tog upp passagerare.
Godståget dök upp bakom en krök och hade ingen chans att hinna bromsa för persontåget, som blev kraftigt demolerat och flyttades cirka 25 meter.
- Jag hörde en smäll och strax därefter kom räddningstjänsten till platsen, säger Sveriges Radio Jönköpings reporter Gert Olsson som befann sig strax intill olycksplatsen.
Flera räddningstjänster finns på olycksplatsen för att hjälpa skadade. Teknisk undersökning har pågått under dagen men ännu kan polisen inte säga varför olyckan inträffade. Polisen meddelar också att allt gods och bagage som fanns ombord på tåget har förts till polishuset i Värnamo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".