Brodern som hotade sin syster dömdes idag

Vid en rättegång i Värnamo för ett par veckor sedan blottades en konflikt mellan två kulturer, en 19-årig flicka som vill leva sitt eget liv och föräldrar och broder som anser att de ska bestämma över henne. I dag dömdes den 18-årige brodern från Vaggeryds kommun till vård inom socialtjänsten för att han kallat sin syster hordjävul och hoppats att hon skulle dö.
Föräldrarna dömdes till skyddstillsyn och böter för våld mot flera polismän. Flickan flydde hemifrån i vintras och lever nu under skyddad identitet av rädsla för familjen. Det som gjorde att familjedramat hamnade i tingsrätten, var det som hände när flickan tillsammans med tre poliser och en socialsekreterare återvände hem för att hämta sina tillhörigheter. Då blev det våldsamt tumult. Föräldrarna och brodern angrep polismännen, som de ansåg gjorde sej skyldiga till hemfridsbrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".