Kioskägare kräver Gislaveds kommun på ersättning

Kioskägaren Robbi Kostowski i Gislaved tänker kräva kommunen på ersättning för att gatan framför hans kiosk varit avstängd i snart åtta månader.
Det beror på ett strulande gatuarbete och under tiden har kunderna försvunnit och omsättningen rasat: Kommunen hade inte räknat med att arbetet på Södergatan i Gislaved skulle ta så lång tid. När man började gräva i november förra året så handlade det om att bygga en gång- och cykelbana på ena sidan, dra fram naturgas och bredband och byta ut en del av dom gamla vatten- och avloppsledningarna. Men det visade sig att ledningarna var så dåliga att man måste lägga nya längs hela gatan. Sen stoppade kommunalstrejken jobbet och nu har Södergatan rivits upp igen eftersom bredbandsledningen hamnat på fel ställe. Gislaveds gatuchef Rolf Johansson tycker det är tråkigt att kioskägaren drabbats, men någon ersättning blir det inte, säger han och lovar att gatan ska vara klar inom en månad. Robbi Kostowski säjer att under den snart åtta månader långa avstängningen har det varit så svårt att ta sig förbi gropar och grushögar att kunderna svikit och omsättningen har rasat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".