Polissamarbete ska stoppa vägpirater

Många utländska turister har blivit bestulna av vägpirater när de övernattat på rastplatser den senaste tiden. Nu ska polisen inleda ett samarbete i södra Sverige för att stoppa piraterna.
Bara den senaste månaden har ett tiotal turister råkat ut för vägpirater och blivit bestulna när de sovit i sina husbilar längs vägarna i länet. Det är en kraftig ökning och nu trappas jakten på tjuvarna upp. Polisen i Västra Götaland, Skåne, Halland, Östergötland och Jönköpings län ska i ett gemensamt projekt försöka stoppa vägpiraterna. I södra Sverige närmar sig antalet offer 100, och det rör sig nästan uteslutande om utländska turister som drabbas. Tjuvarna bryter sig in i bilen, husbilen eller husvagnen medan ägarna sover och försvinner med pengar, kameror och andra värdeföremål. Stig Lundquist, kriminalinspektör i Värnamo säger till nyheterna att enda sättet är att gripa tjuvarna på bar gärning. -Det blir inte lätt, men vi ska klara ut det här, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".