Hårda sparkrav i Eksjö

Socialförvaltningen i Eksjö måste spara 10 miljoner kronor nästa år. Och förslagen för att att klara besparingen kommer att påverka de äldre och handikappades vardag mycket om de blir verklighet.
Socialnämnden har tagit fram en lista på vilka åtgärder som krävs för att spara 10 miljoner och bland punkterna finns bland annat minskad hemtjänst. Det kommer alltså att bli svårare för äldre att få hemtjänst. Dessutom försvinner fritidsverksamheten för utvecklingsstörda och dagverksamheten för psykiskt sjuka. Enligt förslaget ska också arbetsmarknadscentrat stängas, där många med missbrukarproblem får möjlighet att jobba lite. Kjell Axell som är ordförande för socialnämnden i Eksjö säger till nyheterna att han är orolig för de äldre och handikappade. -Deras vardag blir svår, säger han. Ulla Hägg, socialdemokratiskt kommunalråd säger att det än så länge bara rör sig om förslag, men att det är förfärligt för omsorgen om man blir tvungen att dra ner så mycket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".