Fortsatta bråk kring Ribbagården

Ribbagården i Gränna har tömts på alla möbler och inventarier. Igår körde två stora långtradare iväg med all inredning. Den tidigare ägaren och den nye har nämligen inte kommit överens om vad som egentligen ingick i köpet.
Sen i somras äger Torsten Rundgren, genom sitt bolag Diamond, fastigheten Ribbagården, som han ropade in på exekutiv auktion. Men inredningen, alltså stolar, bord, sängar mm, ingick inte i köpet enligt tidigare ägaren, utan sägs tillhöra en stiftelse, Rila Trust. Och igår beordrade stiftelsen att alla inventarier skulle bort eftersom den nye ägaren inte ville köpa dem till det pris som stiftelsen ville ha. En tredje intressent är inblandad nämligen den person som driver verksamheten. Han har kontrakt till mars nästa år, men kan nu inte fortsätta eftersom det inte finns några möbler. Han säger till Nyheterna att han inte vill kommentera det som hände igår. Men för att krångla till det ännu mer är det enligt uppgift hans bror som står bakom stiftelsen. Och nye ägaren vill nu få utrett vem som egentligen äger vad av de bortforslade inventarierna, bland dem kulturhistoriskt intressanta möbler från sviten där Greta Garbo bodde, och därför har han nu både polisanmält händelsen och begärt kvarstad hos tingsrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista