Jönköping

Ingen gripen för våldtäkt

Polisen famlar fortfarande i mörker efter de gärningsmän som ska ha våldtagit en kvinna på en innergård i Jönköping under nyårsaftonens kväll.

Nu har det varit nio överfall på området väster, men för att någon ska gripas behöver polisen mer information.

För att hitta de skyldiga männen till våldtäkten på nyårsaftonens kväll granskar polisen övervakningskameror från en närliggande mack, det räknas vara klart den här veckan.

Där hoppas de att få syn på de tre gärningsmän som ska ha varit inblandade i våldtäkten, men chanserna är små, enligt Niclas Abrahamsson på spaningsenheten på Jönköpingspolisen.

Signalementen har varit svaga och det finns inga vittnen till våldtäkten. Därför kan man inte spana efter gärningsmännen på stan, utan de är beroende av fler förhörsuppgifter från kvinnan som ska hållas i dagarna.

Totalt har det skett nio överfall inom samma område sedan i somras och i samtliga fall har polisen inte kunnat gripa förövaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".