Handboll

Hallby förnedrade Cyrus

Ett lysande försvarspel av Hallby i första halvlek, räckte för seger mot Cyrus i lokalderbyt i ett fullsatt idrottshus i Jönköping. Segern skrevs till 26-20.

Det var två lag som kom till spel med en positiv trend i bagaget. Cyrus hade fyra poäng på de två senaste matcherna medan Hallby hade tre poäng upp.
Det var en jämn tillställning fram till 4-4, därefter gjorde Hallby ett ryck med åtta raka mål och i ett tidigt skede kändes matchen redan avgjord.

Via 16-9 i halvtid kunde sedan Hallby dra ifrån ytterligare, som mest hade man en elvamålsledning. Det var Hallbys tyngd och erfarenhet som fällde avgörandet i matchen. Trots att Hallbys bäste spelare Johan Brännberg var borta på grund av skada märktes det marginellt i matchen.
- Alla höjde sig ett snäpp samtidigt som Cyrus  trodde att nu går det lätt när Brännberg inte är med säger, målvakten Adam Nouno.

Hallby-Cyrus 26-20 (16-9)

Hallby: Pål Wetterbrandt 6, Jonatan Jepsson 5, Kristoffer Myrfalk 4 (2), Martin Andersson 4, Niklas Bååk 3, Marcus Svensson 2, Martin Karlsson 2. Cyrus: Robert Jangmo 5 (3), Aleksandar Pavic 4, Carl-Johan Karlsson 3, Mattias Kvick 3, David Jörgensen 2, Petri Nuutinen 2, Tobias Andersson.

Publik: 976.

Hallby ligger sexa i den allsvenska tabellen med 16 poäng. Och Cyrus är trea från slutet med 8 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".