Maria Stegaru, spekulant på en BoKlok-lägenhet. Foto: David Svanberg.
Jönköping

Avgiftsfritt år för att locka köpare

I spåren av lågkonjunkturen har det blivit trögt att sälja vissa bostäder. För att locka köpare tar nu företagen till allt mer förmånliga erbjudanden.

Ikea som tillsammans med Skanska säljer bostadsrätter bjuder nu på månadsavgifterna under ett helt år för att locka köpare.

- Det är ju på grund av oron på finansmarknaden, säger Catarina Kristensson, som arbetar med att sälja lägenheterna.

På Österängen i Jönköping finns 30 nybyggda bostadsrätter. Egentligen skulle alla redan varit sålda, men i spåren av finansoron under hösten har försäljningen gått trögt. För att sälja dom sista bostadsrätterna bjuds nu köparen på månadsavgiften under hela 2009.

- Det ökar absolut intresset. Det är ju bara positivt för oss, säger Maria Stegaru, spekulant som idag gick på visning med sin familj.

Christina Axell flyttade in i sin lägenhet redan den 25 November. Hon blev förvånad när hon fick se att dom som väntat med att köpa lägenhet får ett betydligt förmånligare erbjudande.

- Det är lite orättvist. Jag vill också gärna ha någonting. Den här lägenheten var ju inte jättebillig, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".