landstinget

Läkare kan ha fifflat för miljonbelopp

En läkare i länet kan ha lurat till sig upp emot 1,5 miljoner kronor från landstinget genom att fiffla med sina arbetstider. Men det är skattebetalarna som får stå för delar av kostnaderna och läkaren själv får behålla jobbet.

Läkaren anklagas av en kollega för att ha lurat till sig miljonbelopp under sju års tid, men landstinget har bara hittat fusk för 340 000 kronor. Bevis för mer än så har man inte, säger landstingsledningen till Jönköpings-Posten.

Trots fifflet får läkaren, som arbetar i länet, behålla sitt jobb. Landstingsledningen har valt att låta det stanna vid en varning. Han får betala tillbaka 340 000 kronor, men resten får skattebetalarna stå för.

Landstingsledningen säger att man gått till botten med frågan så långt man kan och då valt att stanna vid de här åtgärderna eftersom man inte har bevis för mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".