Standarden på studentbostäderna på Vilhelmsro är låg, berättar utbytesstudenten Zamia Habari. Foto: Jimmy Karlsson/SR
högskolan i jönköping

Ny kritik mot studentboenden

För andra gången på kort tid får Högskolan i Jönköping nu hård kritik för standarden på studentboenden.
- Vi har sett råttor och värmen fungerar inte, säger studenten Zamia Habari.

Så sent som i höstas så fick Högskolan i Jönköping kritik för boendena för internationella studenter i det gamla Teliahuset.

Nu är det studenter som bor på Vilhelmsro i Jönköping som reagerar över kalla lägenheter och de har t o m haft råttor inne på sina rum.

- Värmen är inte bra, speciellt när det är kallt om natten. Det funkar inte och vi har problem med vattenläckage. Det lagas just nu. Och det är problem med förvaring och köken, säger Zamia Habari, från Marocko.

Hon har bott på studentboendet i Vilhelmsro i ett och ett halvt år. Det var då som Högskolan i Jönköping började att förmedla korridorsrummen till sina internationella studenter. Det är Vätterhem som har hand om fastigheten.

Kjell Rosén, som är enhetschef på lokalförsörjningsenheten på Högskoleservice, känner inte igen kritiken.

- Vi har inte fått några klagomål, som innebär att de inte är nöjda med sin situation. Däremot inträffar det saker som gör att man måste ta kontakt med sin hyresvärd och vi åtgärdar de problem som dyker upp. Detta är ett korridorboende och det har en acceptabel standard, säger Kjell Rosén.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".