Efter fallet med fifflande läkaren

Flera landstingsanställda tar ut för mycket lön

Den fifflande läkaren, som vi berättade om i Nyheterna i morse, är inte ensam om att ha fått ut för mycket i lön från landstinget. Det finns flera anställda som ska ha fått ut mer pengar än de har rätt till.

– Det finns mer än ett ytterligare fall, säger landstings-revisionens ordförande Doris Johansson (s).

Idag har Nyheterna berättat om läkaren som misstänks ha förskingrat upp emot 1,5 miljoner kronor från landstinget genom att fiffla med sina arbetstider under flera år. Han får dock behålla sitt jobb - men får betala tillbaka 340 000 kronor.

Idag hade landstingsrevisionen ett möte med anledning av händelsen - men det finns alltså även flera fall där anställda har fått för mycket i lön.

– Jag påstår inte att de fuskat, men det kan vara att föreskrifter inte följts och att den interna kontrollen inte fungerat.

Hur mycket pengar det skulle kunna handla om har Doris Johansson ingen aning om. Men med anledning av de här fallen beslutade landstingsrevisionen idag att fördjupa kontrollen av hur jour- och flextider används och rapporteras till lönekontoret.

– Så vi kan undvika oegentligheter, säger Doris Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".