MULLSJÖ

Privat bad tappar gäster när priset höjs

Det kan bli en dyr affär för barnfamiljer att bada i Mullsjö badhus numera. Årskortet för en barnfamilj med två vuxna och två barn har nämligen blivit dubbelt så dyrt.

- Höjningen på 110% är helt fel. Det slår snett när barnfamiljer får lida, säger Mats Svensson och hans familj, som brukar bada i Mullsjö. Han är upprörd över den kraftiga höjningen och säger att han och flera andra familjer inte tänker köpa något nytt årskort.

Före nyår betalade Mats och hans familj 1 650 kronor för ett årskort på badet. Men nu kostar samma kort, för två vuxna och två barn, 3 490 kronor, mer än dubbelt så dyrt alltså.

För ett halvår sedan togs driften av badhuset över från kommunen av föreningen Träningsverket - Mullsjö Gymnastikförening. Och nu höjs alltså inträdespriserna. Ett årskort för en vuxen höjs med ungefär 15 procent enligt Mats Svensson, och han säger att den höjningen väl är rimlig. Men i övrigt drabbas barnfamiljerna hårt tycker han.

Christer Rube (s) är ledamot i kommunfullmäktige i Mullsjö, men också den som har huvudansvaret för badhuset i föreningen. Han säger att höjningen var nödvändig, och att det gamla kortet var för lätt att utnyttja för vuxna som tog med väldigt många barn.

- Kortet gav en stor förlust som det var, säger Rube. Jag är tvingad att höja priset. Vi kan inte leverera förluster, säger han.

När kommunen drev badet var det inte nödvändigt att gå med vinst, men med en privat ägare blev det annorlunda, menar pappan Mats Svensson. Och han tror att hans familj kommer att välja andra badhus framöver.

Maria Rymell
maria.rymell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".