Stefan Liv var en av anledningarna till det oavgjorda resultatet mellan LHC och HV. Foto: Stefan Jerrevång.
ISHOCKEY

Delad pott i E4-derbyt

Seriefinalen mellan Linköping och HV71 slutade med att båda lagen fick med sig ett poäng vardera. Mattias Tedenby i HV glänste bitvis med en rad vackra dribblingar.

Matchen mellan Linköping och HV71 slutade 3-3 och topplagen fick lämna isen i Linköping med en poäng var in för en utsåld arena. 8 500 personer fanns på läktarna.

- Vi började bra och sedan visade vi upp en oskicklighet i andra perioden och släpper två billiga mål efter det, säger Tomas Ljungberg, assisterande tränare i HV71.

Det var misstag i passningar och byten som gjorde att Linköping kunde göra sina två första mål.  

-Första målet är ett byte där vi släpper ett läge två mot ett som de utnyttja och de två följande målen är i princip likadana, säger Ljungberg.

Tedenby hade lekstuga
Det var flera spelare som utmärkte sig i bortalaget HV71. Stefan Liv stod för en rad stiliga och matchavgörande räddningar och Mattias Tedenby visade upp strålande teknik när han på egen hand snurrade upp en back vid blålinjen och sedan kunde göra HV:s fösta mål till 1-1.

- Jag tycker att hela laget spelar bra framför Stefan Liv förutom ett par mål som vi är mindre nöjda, men i helhet tycker jag att vi spelar bra, säger Tomas Ljungberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".