Nässjö Basket var starkast i toppmötet mot Örebro (foto: Tommy Haag/SR)
basket

Vinst i toppmötet - men krisen kan rasera satsningen

De satsar mot Ligan, de vann seriefinalen och leder serien med fyra poäng. Det borde vara upplagt för fest i Nässjö, men den ekonomiska krisen kan slå omkull alla planer.

Det var jämnt och dramatiskt i sporthallen i Nässjö, när KFUM Nässjö besegrade Örebro med 75-71.

Nässjö var, sett över hela matchen, det starkare laget och gästerna var bara i ledningen en gång i matchen.

- Vi kommer ut starkt i början av matchen, de sätter upp zon och då gör vi samma misstag som vi gjorde i förra matchen. Vi börjar spela med dem istället för att spela i vårat eget tempo, men coachen tog ett snack i halvtid, säger Robin Roth i Nässjö.

Nässjö leder nu Söderettan med fyra poäng och går mot serieseger, helt enligt deras planer - som även innefattar ett avancemang till Basketligan. Men trots sportsliga framgångar kan de planerna gå om intet. Den globala ekonomiska krisen har gjort att det är svårt att få ekonomisk bäring i satsningen uppåt. Minst tre miljoner kronor behövs av sponsorer, men de kan vara svåra att få ihop i dessa tider.

- Går man ut till en sponsor och ber om X antal kronor så får man ofta svaret - ”Vi har just sparkat 20 stycken” säger Christer Sabel som är sportchef i Nässjö. Laget är dock förhoppningsfulla om att det ändå ska lösa sig till slut.

- Vi håller på att skapa en grupp som ska jobba mot sponsorer. De vi pratat med idag är intresserade säger Sabel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".