Bättre säkerhet så man slipper vara orolig för att gå hem ensam, när det är mörkt - ett av flera studentförslag. Claudio Bresciani / SCANPIX
jönköping

Kräver åtgärder för att hindra fler överfall

Flera fall av våldtäktsförsök, överfall och misshandel har skett i Jönköping på bara några månader. Och nu ökar oron.

Efter den senaste tidens överfall i Jönköping, så är också många högskolestudenterna oroliga. Studentkåren kräver därför att kommunen ska göra något åt saken.

Det är förslag som inlämnats av studenterna själva, som ligger bakom initiativet, berättar studentkårens ordförande Jessica Johansson.

Det är många studenter som har fått nog - nu vill de göra något åt otryggheten som många känner, när de rör sig på stan.

När studentkåren efterlyste idéer på hur Jönköping ska bli en bättre studentstad kom flera förslag som rör säkerhet, t ex bättre utomhusbelysning eller kvällsbussar som tar studenterna direkt hem till dörren, så man slipper gå ensam från hållplatsen.

Nu lovar studentkåren att jobba för att kommunen ska genomföra idéerna.

Ida Ericsson var en av dem som lämnade förslag om bättre belysning på kvällarna och hon hoppas att förslaget kommer genomföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".