vetlanda

Ingen jäv vid röstning om bandyarena

Ikväll kan bandyarenan i Vetlanda komma att ta ett steg närmare förverkligande.

I kväll tar nämligen kommunfullmäktige i Vetlanda beslutet om ett hyresavtal som ska göra en bandyhall möjlig. Avtalet innebär att kommunen tecknar ett 25-årigt hyresavtal för hallen, till en kostnad på nästan sju miljoner per år.

Det är alltså ett stort och viktigt beslut som tas. Och samtidigt finns det ledamöter i kommunfullmäktige i Vetlanda, som har ett särskilt intresse i att det blir ett ja i kväll, eftersom de äger aktier i bolaget, som ska bygga och driva arenan.

Det bekräftas av vd:n för Vetlanda Bandyarena AB, Håkan Edvardsson:

Just nu har 140 företag och privatpersoner köpt aktier i bolaget Vetlanda Bandyarena och några av privatpersonerna sitter alltså i kommunfullmäktige.

Bolaget bildades för att samla in pengar till hallen, och just nu har man ett kapital på 800 000 kronor. Men man behöver fem miljoner. Och Håkan Edvardsson säger att man har löfte om att fler kommer att köpa aktier och att man kommer att nå fem miljoner bara det blir ett ja i kväll.

Och enligt Håkan Torngren, jurist på organisationen Sveriges kommuner och landsting, är det inget problem att några av aktieägarna själva är med och röstar i frågan i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".