tranås

Konflikt sätter stopp för polisagerande

Problemen med narkotika i Tranås har nu lett till ett bråk mellan polisen i Östergötland och Jönköpings län.

Chefen för polisens gatulagningsgrupp i Linköping, Magnus Skoglund, tycker ju att kollegorna i Jönköping gör för lite och uppmanar tranåsborna att kräva fler poliser.

Men det här ska kollegorna i Linköping inte lägga sig i, tycker nu Stefan Gunnarsson, polisintendent i Jönköping.

Det var i Tranås-Tidning idag som en av de stora drogexperterna inom polisen i Östergötland, Magnus Skoglund, gick till hård attack mot poliskollegorna i Jönköpings län.

Han har själv släkt i Tranås och känner till staden väl, säger han, men tycker polisen i Jönköping gör för lite för att stävja det ökade flödet av narkotika i Tranås. Han uppmanade Tranåsborna att nu ryta till och kräva fler poliser. Han anklagade även kollegorna för samarbetsovilliga kring drogerna i tranås sedan man gjort en gemensam insats länen emellan.

En ny sådan satsning var planerad till i höstas, men ställdes in från Linköpings sida.

Så, iställlet för ett nytt samarbete, pågår nu ett ordkrig mellan de båda länen och polisintendent Stefan Gunnarsson är förvånad över kollegans utspel.

Det här är inte första gången polisen får kritik för sina insatser på höglandet och i Tranås. Men polisen agerar nu i Tranås för att vända drogflödet där, det säger polisintendent Stefan Gunnarsson

Reporter Peter Jernberg
 peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".