Jönköping

Jönköpings första Taekwon-do ITF klubb öppnar

Idag söndag inviger den landslagsmeriterade Patrik Carlström sin nya klubb. Något som han ser som ett kall.

Med flera SM guld och EM guld bakom sig satsar nu Patrik Carlström på att öppna en Taekwon-do ITF klubb i Jönköping. Han hade egentligen tänkt att vänta ett tag till, han har ett VM guld i sikte, men efter påtryckningar från kompisar och andra träningssugna så gör han slag i saken.

I klubben kommer Taekwon-do ITF tränas, en av två inriktningar inom Taekwon-do. ITF står för International Taekwondo federation. Till en början ska den nya Jönköpingsklubben hyra in sig i KFUMs judolokal på Ungdomens hus. I framtiden hoppas Patrik Carlström på egna lokaler och helst på flera platser. För att vara tränare är något han brinner för. Han har redan tränat upp yngre förmågor till både SM och EM. Taekwon-do ser han som en livsstil och det är ett naturligt steg för Patrik Carlström att öppna en klubb. 

– Jag känner att det är mitt kall, från ovan höll jag på att säga. Att utveckla Taekwon-do, jag måste helt enkelt, säger Patrik Carlström.

Jenny Almlöf
jenny.almlof@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".