Peter Persson förnekar konflikten med stadsdirektören Martin Andreae (arkivbild: Jenny Almlöf/SR)
jönköping

Rådhuskonflikt dementeras

Det har målats upp som ett krig i Rådhuset, bråket efter ett elakt julkort. Nu förnekar båda parter att det finns någon konflikt.

Kommunalrådet och socialdemokraten Peter Persson går nu, tillsammans med stadsdirektören i Jönköping Martin Andreae, ut och dementerar ryktena om att det pågår en konflikt mellan dem.

Enligt flera källor har ju kommunalrådet skrivit ett julkort till stadsdirektören, som avslutas med ”God Jul, din jävel”. Kommunalrådet Persson ska även på andra sätt betett sig illa mot stadsdirektören. Exempelvis ska han ha sagt att Andreae inte får fortsätta som stadsdirektör om Socialdemokraterna vinner valet.

Nu skriver alltså Peter Persson och Martin Andreae ett pressmeddelande på kommunens hemsida, att de inte alltid har samma uppfattning i alla frågor, men att det inte är en konflikt. Citatet från julkortet ska inte heller stämma.

Peter Persson hävdar istället att han är utsatt för en utstuderad kampanj.

Inget av de andra kommunalråden vill lämna några kommentarer.

Läs även:
(2009-01-24)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".