Anställda tvingas till tystnad

Många anställda, som jobbar på uppdrag av kommunerna i landet, tvingas till tystnad.  Vårdhemspersonal, parkeringsövervakare och fönsterputsare, som jobbar i privata företag har ingen rätt att uttala sig om brister på sina arbetsplatser trots att det är skattepengar betalar deras löner.

På fackförbundet Kommunal är man väl medveten om problemet med anställda inom privata företag, som inte vågar slå larm om missförhållande.

-Det är vanligt att medlemmar skriver till mig om att de inte vågar slå larm, det säger Ylva Thörn, ordförande fackförbundet Kommunal.

Jobbar du på ett privat vårdhem som till exempel undersköterska så har du ingen rätt att gå ut och berätta om missförhållanden på din arbetsplats.

I takt med att allt fler kommunala arbetsuppgifter läggs ut på entreprenad så har problemet med personal, som känner sig tystade blivit ett stort problem, menar fackförbundet Kommunal.

-Det värsta det kan leda till är att det bli tyst, att man inte vågar berätta eller slå larm, säger Ylva Thörn.

Idag finns möjligheter för kommunerna att skriva in i avtalet med privata entreprenörer att samma rätt som kommunanställda har att uttala sig till medier och allmänhet ska gälla för de inom den privata verksamheten.

Men trots facklig kritik så finns det kommuner som inte skriver in det här i avtalen.  I Gislaved sköter privata företag ett vårdhem och sophämtning i kommunen. I Eksjö sköter privata aktörer mattransporter till skolor, fönsterputsning och parkeringsövervakning. I båda kommunerna säger man att frågan aldrig varit aktuell.

-Vi har inte diskuterat om vi ska ställa krav på företagen, det säger Lennart Bogren (C) kommunalråd i Eksjö.

Markus Carlehed 
Markus.Carlehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".