Kommunhuset i Vetlanda. Arkivbild/SR
vetlanda

Många tycker till om kommunen

Över 500 synpunkter har kommit in efter det att Vetlanda kommun i höstas bad sina invånare tala om vad dom tycker och tänker. Vid kommunen är man positivt överraskad över att så många hört av sig.

. Det är lite fler än vi hade räknat med, men vi vill gärna ha synpunkter från våra medborgare, säger projektledaren för Synpunkt Vetlanda, Lars-Göran Axelson.

Den 18 november satte projektet igång. Projektet Synpunkt-Vetlanda som ska leda till bättre kontakt mellan Vetlandabor och politiker. Invånarna fick broschyrer med uppmaningen att tala om vad dom tycker och tänker  och det har alltså många nappat på. Över 500 synpunkter har kommit in  och det är både beröm och förslag till förbättringar.

- Det handlar mest om frågor som är aktuella, skolfrågor, Tjust kulle, kollektivtraftik, snöröjning och sandning och sånt där, säger Lars-Göran Axelson.

Alla som hör av sig får svar och synpunkterna tas på största allvar, lovar Lars-Göran Axelson.

- Absolut, vi läser igenom varenda synpunkt som kommer in och försöker ta hänsyn till dom, säger han.

Reporter Jessica Sonelius
 jessica.sonelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista