Privatspanarna själva misstänkta

Chefsåklagare Monica Mimer beslutade tidigare i dag att inleda en förundersökning mot de privatspanare i Mullsjö som grep en man som de misstänkte var en pyroman. Det rapporterar TV4 Jönköping/Borås.
Den gripne mannen har berättat att privatpersonerna kom till hans lägenhet mitt i natten och förhörde honom i två timmar. De utgav sig för att vara poliser. Mannen som greps släpptes nästan omedelbart av åklagare och är inte misstänkt för någon av bränderna, istället är alltså privatspanarna misstänkta för brott. Förundersökningen som inletts gäller misstanke om föregivande av allmän ställning samt hemfridsbrott. Varför puben i Mullsjö brann ner för en månad sedan är fortfarande oklart. Polisen egna tekniska undersökning visade att branden var anlagd, men de fynd från brandplatsen som skickats till Statens Kriminaltekniska Laboratorium, har ännu inte gett något.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista