Sävsjö

Tätt med miljonärer i Sävsjö

Den mångmiljonärtätaste kommunen i Jönköpings län är Sävsjö kommun, det visar siffror från statistiska centralbyrån, SCB.

- Det beror nog på att det finns många jordbruksfastigheter i kommunen, säger Stefan Gustafsson, kristdemokratiskt kommunalråd i Sävsjö.

- Dessutom ger det en bild av hur sävsjöbor är. De tänker på sin framtid.

Om du hälsar på 100 sävsjöbor har du med stor sannolikhet skakat hand med minst ett par personer som har en förmögenhet över fem miljoner kronor.

För i Sävsjö är 2,4 procent av befolkningen mångmiljonärer, det motsvarar 267 sävsjöbor. Så tätt mellan mångmiljonärerna är det inte i någon annan kommun i länet.  

Det är tidningen Dagens industri som låtit statistiska centralbyrån ta fram uppgifter om landets mångmiljonärer. Flest mångmiljonärer finns i Danderyds kommun. Sävsjö, som toppar länet, ligger på en 25e plats i landet. Företagstäta Gnosjö hamnar på andra plats i länet, tätt följd av Vetlanda kommun. I länets största kommun Jönköping har 1,1% av invånarna en förmögenhet på över fem miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista