Habo

Försöker lura till sig pengar i Rädda Barnens namn

Efter att bland annat en man från Habo blivit utsatt för ovanligt fräcka bedragare går nu Rädda Barnen ut och varnar för personer som utger sig för att samla in Pengar till Rädda Barnen.

- Jag reagerar jättestarkt, det här handlar om bedragare. Vi blev varse det här i veckan och vi har gjort två polisanmälningar, säger Louise Gauffin, pressansvarig på Rädda Barnen.

Det var i onsdags morse som en man i Habo fick ett samtal från en okänd kvinna, och samtalet avslutades med att kvinnan tackade för att habobon skänkt 100 kronor till Rädda Barnen.

Nu visar det sig att fler personer fått liknande samtal. Under veckan har Rädda Barnen kontaktats och i just nu finns två anmälningar hos polisen. Än så länge är det oklart om någon blivit av med några pengar, men Rädda Barnen ser mycket allvarligt på att någon försöker använda sig av deras namn för att lura till sig pengar.

- jag uppmanar alla som varit utsatta för det här att polisanmäla, säger Louise Gauffin.

Hon vill också veta om det är flera som har råkat ut för det här, och ber i så fall att man inte bara polisanmäler utan också hör av sig till Rädda Barnen.

Det händer då coh då att bedragare förslker använda sig av välgörenhetsorganisationer för att lura till sig pengar. Men Rädda Barnen har inte tidgare varit med om att bedragare ringer upp och utger sig för att företräda organsiationen.  Polisen rubricerar just nu samtalen som försök till bedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista