Busschauffören var berusad

Den bussförare som beskyllts för att ha kört rattfull med 50 passagerare i bussen var påverkad av alkohol. Det visar analysen av blodprovet och nu söker polisen fler vittnen.
Det var för drygt en vecka sedan som bussen med 50 ungdomar var på väg mellan Gnosjö och ett dansställe utanför Hyltebruk. Flera av passagerarna tyckte att chauffören uppträdde och körde konstigt. När bussen kom fram till nöjesstället fanns polis på plats för att ta alkotest. Men den krånglade och inte heller utandningsapparaten i polishuset i Halmstad fungerade som den skulle. Därför fick man till slut låta läkare ta ett vanligt blodprov. Resultatet är inte klart förrän nu. Och Gerhard Kullgren vid polisen i Hyltebruk säger till Nyheterna att misstanken om rattfylleri kvarstår. Han vill inte avslöja exakt vad provet visade, men bekräftar att busschauffören hade en straffbar promillehalt i blodet. Nu fortsätter utredningen. Polisen har hört några av passagerarna i bussen, men vill gärna att fler berättar om hur de upplevde dansresan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista