Christoffer Edlund, Vetlanda BK, gjorde 1-1-målet.
Bandy

Vetlanda avgjorde sent

Vetlanda kanske har hittat tillbaka till flytet efter en tids svacka. Efter ett sent segermål blev det 2-1 hemma mot Vänersborg på ett snöigt Tjust kulle.

Matchen fick i det ymninga snöfallet spelas 3x30 minuter. Vetlanda gjorde inte alls någon bra första halvtimme.

- Vi vänder på hela kuttingen efter första perioden, som det blev. Vi hade tur som bara låg under med 1-0. Men sen bestämmer sig killarna att göra det vi bestämt tidigare, att jobba i båda riktningarna. Nu var det inte tomma ord, vi jobbade verkligen till oss segern, även om det var marginellt, sade tränaren Jonas Claesson.

VBK hade inför matchen bara en seger på de sex senaste matcherna. Nu är det bara tre omgångar kvar.

- Det vikigaste är att hitta flytet i spelet. Vi har haft en formsvacka pga sjukdomar och slitna spelare. Poängen är viktiga också, men flytet är prio ett, två och tre, sade Claesson.

Vetlanda är på femte plats, men bara en poäng efter fyran Sandviken och två poäng efter trean Sirius. De fyra främsta lagen har fördelen i kvartsfinalen att få en eventuellt avgörande tredje match på hemmaplan.

Tim Persson, född 1991, utsågs till VBK:s bäste spelare. Det var han som stod för framspelningen till segermålet i slutet av matchen.

- Mycket roligt att ha fått vara med om den utveckling han haft de två senaste månaderna, berömde Claesson.

Vetlanda-Vänersborg 2-1 (0-1)
VBK: Christoffer Edlund, Håkan Adolfsson.
Vänersborg: Viktor Weiselius
Publik: 457

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".