1 av 2
Det senaste julkortet från Persson (S) till Andreae. Foto: Mattias Sundler/SR
2 av 2
Julhälsning från julen 2007. Foto: Mattias Sundler/SR
JÖNKÖPING

Julkort visas upp

Uppdaterad 16.30
Nu väljer stadsdirektören Martin Andreae att visa det omdiskuterade julkort med en personlig hälsning som han tagit emot från oppositionsrådet i Jönköpings kommun, Socialdemokraten Peter Persson.

Turerna kring det omdiskuterade julkortet som skickats till stadsdirektören Martin Andreae från Socialdemokraternas oppositionsråd, Peter Persson går vidare.

Nu visar Martin Andreae upp två julkort. Ett som skickats till honom inför julen förra året och ett kort som ska ha skrivits inför julen 2007.

2007 skrev Persson så här: ”Glöm aldrig att du har mer än ett uppdrag. Tro inte heller att du är politiker. Bra start. God Jul till dig och Maria. Peter”.

Julkortet inför förra årets jul stod det: ”Utan tvekan har du påtagliga sidor och värderingar jag inte tycker om. Detta får diskuteras efter en god jul för dig och Maria. Peter”.  

Oppositionsrådet Peter Persson sade i Nyheterna igår att han ville att Andreae skulle visa upp julkortet för att det blivit en höna av en fjäder. Martin Andreae gör nu detta motvilligt.

– Jag tycker att det är rimligt att jag får försvara mig. Jag är intvingad i ett hörn.

Trots att flera medier på juridisk väg försökt att få ut julkorten har stadsdirektören, Martin Andreae, inte visat upp korten tidigare. Han har istället önskat hemlighålla den konflikt som finns mellan honom och Peter Persson. Bakgrunden till konflikten är att Martin Andreaesom tidigare varit politiskt aktiv i samma parti som Persson nu har valt att sadla om och bli partilös tjänsteman.

– Peter Persson accepterar inte att jag bara är stadsdirektör utan vill att jag ska springa hans ärenden, säger Martin Andreae. 

Men det förnekar Peter Persson.

– Verkligen inte, jag vill verkligen inte att han ska springa några ärenden, säger Peter Persson.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".