Jönköping

Pistol hittad efter guldsmedsrånet

Polisen har fortfarande inga spår efter dom två män i 25-30-årsåldern som rånade en guldsmedsaffär på Barnarpsgatan i Jönköping igår eftermiddag.

Idag fortsätter spaningsarbetet efter de misstänkta rånarna. Polisen ska granska bilderna från butikens övervakningskameror, och vill också ha kontakt med två vittnen som fanns i butiken vid rånet, men som hann försvinna innan polisen fick tag i dem.

Det var vid klockan fem igår eftermiddag som rånet mot guldsmedsaffären på väster i Jönköping skedde. Rånarna fick med sig ett antal guldföremål, när de rusade in i butiken, hotade personal och kunder och slog sönder glasdiskar.

Vittnen sa sig ha hört skott vid rånet, men det är oklart om rånarna verkligen sköt. Polisen har i allafall hittat en pistol.

Polisen vill gärna ha in fler tips. Rånarna var helt omaskerade och försvann troligen i en beige volvo V70. Det är andra gången på mindre än ett år som den här guldsmedsbutiken i Jönköping rånas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".