Huskvarna

Peppar - ej syra - vid lägenhetsattack

Polisen har nu kunnat spåra det ämne som användes vid attacken på en lägenhet på Öxnehaga i Huskvarna förra veckan. Flera fönsterrutor krossades, när en okänd vätska  kastades in i lägenheten.

Det var vid två-tiden natten till onsdag förra veckan som lägenheten på Öxnehaga attackerades. Två personer fanns i lägenheten och fick tillsammans med räddningspersonal föras till sjukhus eftersom polisen trodde att de kommit i kontakt med fluorvätesyra, en extremt farliga vätska som kan ge kemisk lunginflammation eller lungödem.

Prover visar dock att det antagligen inte var någon syra som kastats in i lägenheten, men nu har polisens tekniker kunnat spåra ett nytt ämne på platsen. Ämnet heter capsaicin och finns i bland annat pepparspray. Det kan också förklara de stickningar i halsen som personerna i lägenheten kände efter attacken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".