Privatspanare ångrar inget

Privatspanarna i Mullsjö som ingrep mot en man som de misstänkte för branden i puben ångrar inte sin insats. Trots att de nu är föremål för en förundersökning.
Jakob Rappner, en av privatspanarna säger till nyheterna att det känns lite konstigt att de kanske åtalas för brott. Han tycker bara att de har gjorts sin samhälleliga plikt. Det är åklagare Monika Mimer som beslutat om förundersökning mot privatspanarna, eftersom de, enligt mannen som greps, sa att de var poliser, och att de trängde sig in i hans lägenhet. Jakob Rappner säger att inget av det är sant. Mannen bjöd själv in dem i sin lägenhet, och även om Rappner inte minns exakt hur han eller de andra sa så är han säker på att de aldrig använde ordet poliser om sig själva. -Vi tänker inte ge upp, utan vi fortsätter att skaffa information om den här mannen, säger Jakob Rappner. Mannen som misstänktes greps av polisen, men släpptes senare och är helt friad från misstankarna om pyromandådet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista