16.000 ska kunna samåka

16.000 som jobbar i Jönköpings kommun får från och med nu bättre möjligheter att samåka till jobbet. För idag invigde nämligen kommunens största arbetsgivare ett stort samåkningsprojekt.
Egentligen handlar det om ett dataprogram som anställda kan logga in sig på för att söka personer antingen att ta med i sin egen bil, eller som man själv kan åka med. Vägverket, Jönköpings kommun, Länsstyrelsen, Husqvarna AB, Viking Sewingmachines, SAAB Trainingsystems och Länssjukhuset Ryhov deltar i projektet, och det är enbart anställda där som kan logga in sig. I dataprogrammet fyller man i namn, adress, resrutt och tider förstås. Sedan kan man också fylla i önskemål om ålder på samåkaren, om man kan åka med motsatt kön och hur det är med rökare och djurägare i bilen. Lena Rosén som är personalchef på Vägverket säger till nyheterna att det här ger betydligt fler möjligheter till samåkning. -Det är en jättevinst för miljön om vi kan minska antalet resor, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".